Olarin lukio järjesti Jälki-kehittämistehtävän puitteissa 14.-16.4. LUKEMA 2019 -tapahtuman, jonka teemana oli “Intohimolla yli rajojen”. Tapahtuma oli yhteinen verkostolle, johon kuuluvat luonnontiede-, matematiikka- ja teknologiaerityistehtävän saaneet lukiot, sekä norssit ympäri Suomea, mutta avoin myös muille lukioille. Tapahtumassa mukana olivat myös Maunulan yhteiskoulu ja Helsingin matematiikkalukio, jolla on vastaava kehittämistehtävä Harppi matematiikassa.

LUKEMA 2019 -tapahtuma keräsi noin 150 opettajaa ja rehtoria sekä 50 opiskelijaa eri puolilta Suomea. Kolmen päivän ajan ohjelmassa oli mm. luentoja, työpajoja, aineryhmäpajoja ja yhteinen iltajuhla. Samalla tutustuimme Aalto-yliopiston toimintaan ja tiloihin.

Luennoilla rehtori Ilkka Niemelä kertoi Aalto-yliopistosta ja johdatteli tekoälyn saloihin ja professori Herbert Sixta kuvasi Ioncell-kuidun valmistusprosessia ja uusien tekstiilikuitujen mahdollisuuksia. Työpajoissa tutustuttiin muun muassa toiminnalliseen aivokuvantamiseen, akustiikan merkitykseen arkielämässä, avaruustekniikkaan ja litiumakkujen toimintaan sekä ihmeteltiin mini-ihmismalleja lääkkeen kehityksessä ja kooditaidetta.

Lue lisää tapahtumasta: https://www.dimensiolehti.fi/lukema-2019-lukion-matematiikan-ja-luonnontieteen-kehittamispaivat/