Mistä hinta muodostuu?

Videotuotantojen hinnoittelu riippuu monista eri asioista ja jokainen tuotanto on erilainen. Alla on lueteltuna yleisimpiä seikkoja joita otamme huomioon kun tuotantoa hinnoitellaan.

LAATUTASO JA TYÖRYHMÄN KOKO
Mitä enemmän panostetaan laatuun ja yksityiskohtiin, sitä enemmän se vaatii kokeneita tekijöitä ja kalustoa. Tarvitaanko esimerkiksi näyttelijöitä tuotantotiimin lisäksi? Entä esimerkiksi puvustajaa ja/tai maskeeraajaa?

TYÖN MÄÄRÄ
Kuinka monta kuvauspäivää tarvitaan? Kuinka paljon tuotanto vaatii esisuunnittelua ja muuta organisointia? Kuinka pitkä videosta tulee, tai onko useita versioita – kuinka monta päivää budjetoidaan jälkituotantoon eli leikkaukseen, värimäärittelyyn ja äänityöskentelyyn?

TILAVUOKRAT, REKVISIITAT JA MATKAKULUT
Kuvataanko lokaatiossa josta täytyy maksaa vuokraa? Tarvitseeko tuotantoa varten rakentaa tai hankkia rekvisiittaa? Missä kuvataan ja milloin – tuleeko työryhmälle matkakuluja?


HINTAESIMERKKEJÄ

Tyypillisesti yksittäiset videotuotannot joita toteutamme, osuu 2000-5000€ hintaluokkaan. Yli 5000€ hintaiset tuotannot ovat joko suurempia kokonaisuuksia eli videosarjoja, korkean laatutason tuotantoja tai pidempiä dokumentaarisia projekteja.

Esimerkkejä 1000-2500€ projekteista
https://mungo.fi/tyot/forum-virium/
https://mungo.fi/tyot/karppisokeri/
https://mungo.fi/tyot/jay-l-nobody/

Esimerkkejä 2500-5000€ projekteista
https://mungo.fi/tyot/kawasaki-z-125-riding-with-uskali/
https://mungo.fi/tyot/tanssivideo-2/
https://mungo.fi/tyot/triumph-rocket-3-r/
https://mungo.fi/tyot/anna-lahja-mika-soi/

Esimerkkejä yli 5000€ projekteista
https://mungo.fi/tyot/intohimo/


Aletaanko hommiin?

Jotta voimme laskea tarkan kustannusarvion tuotannosta tarvitsemme mahdollisimman paljon tietoa siitä, mitä ollaan lähdössä tekemään. Voit varata meille etäpalaverin allaolevasta linkistä, jotta voimme tavata ja käydä rauhassa läpi teidän tarpeita ja toiveita. Samalla voimme myös tarjota meidän näkemyksiä joko luovan tekijän tai tuotannollisen osaajan näkökulmasta, jos jokin askarruttaa.


 Voit varata tapaamisen täältä!